Lokale projecten

Een selectie uit onze recente lokale projecten

Ter beschikking stellen van 42 computer laptops aan kansarme gezinnen
Ondersteuning bij afstandsleren gedurende de corona crisis en erna, in samenwerking met het Huis van het Kind en het Sociaal Huis (OCMW) Wetteren.

Schenking van 5 computer laptops aan de lagere school van het College van Melle
Ondersteuning bij afstandsleren gedurende de corona crisis en erna, in samenwerking met de directie van de School.

Verdeling van 240 pakketten educatief speelgoed aan kansarme gezinnen
Verlichting van probleemtoestanden gedurende de corona lock-down periode, in samenwerking met het Huis van het Kind Wetteren.

Aanschaf & verdeling van 5.000 mondmaskers aan de zorgsector
In de corona periode met gebrek aan beschermend materiaal werden mondmaskers geleverd aan zorgverleners, woonzorgcentra en triagecentra.

De Katrol
Studiebegeleiding van kansarme kinderen en hun gezinsgenoten in samenwerking met het CAW (Centrum Algemeen Welzijn) Oost-Vlaanderen en de gemeente Wetteren.

Homaar
Therapeutisch huis voor een verblijf gedurende één tot twee weken van jongeren tussen 16 en 23 jaar die het psychisch moeilijker hebben.

Project WAN via NVSC (Nationale Vereniging voor Steun aan Gehandicapten)
Project van leerkrachten die leerlingen met leerachterstand binnen de schooltijd bijsturen met aangepast didactisch materiaal.

De sociale kruidenier
Deelpunt Wetteren, de vroegere Voedselbank. Sociale kruidenierswinkel waar de mensen met 'veel minder' klanten zijn. Een ontmoetingsplaats voor kwetsbare inwoners en vrijwilligers.

Habbekrats Wetteren
Zinvolle vrijetijdsbesteding en hulpverlening voor jongeren.

Verdeling van AED-toestellen
De plaatsing van defibrillatoren aan scholen en sportverenigingen in Wetteren en Melle.