Internationale projecten

Een selectie uit onze recente internationale projecten

Bij de inhoudelijke selectie van onze internationale projecten waken we er ook steeds over dat we via door ons gekende contactenpersonen steeds controle hebben dat de verstrekte fondsen ook concreet ter plaatse voor de beoogde doelen gespendeerd worden.

Micro-wasstation voor koffiebessen in Congo.
Het financieren van een micro-wasstation voor het behandelen van koffiebessen in Congo (eiland Idjwi) in samenwerking met Rikolto.

Steunen van een dispensarium, een irrigatieproject en landbouwschool in Ecuador.
De VZW Eslabon Social actief in Ecuador. Het land werd zwaar getroffen door het corona-virus. Wij hebben er een dispensarium, een irrigatieproject en een landbouwschool gesteund.

Wetterse chirurgen opereren drie weken non-stop in Congo
Het Katako Kombe ziekenhuisproject in Congo, waar Wetterse chirurgen drie weken non-stop operaties uitvoeren en aldaar ook opleiding geven aan locale dokters en verpleegkundigen.

End Polio Now (www.endpolio.org).
Rotary Wetteren draagt elk jaar zijn steentje bij tot het wereldwijde project van de Rotary Foundation om polio (kinderverlammning) definitief uit te roeien. Een strijd die nog steeds actueel is.